Wat is cranio-sacraaltherapie?

Cranio-sacraaltherapie zorgt voor verlichting van spanning en blokkades in je lichaam. Het is een zachte en subtiele techniek waarbij de therapeut licht drukkende bewegingen maakt op specifieke punten op je hoofd, nek en ruggengraat.

Cranio-sacraal betekent dat de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) samen een geheel vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel). Daarbinnen bevindt zich beschermende hersen- en ruggenmergvloeistof.
Overal in je lichaam zit bindweefsel (fascia). Het zorgt voor onderlinge verbinding, ondersteuning en bescherming van ons bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten), zenuw- en bloedvatstelsel, het orgaansysteem en het craniosacraal systeem.

Het is belangrijk dat het bindweefsel kan meebewegen, bijvoorbeeld als je loopt, sport en ademt. Zodra het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, kun je problemen gaan ervaren.

Voor wie?

Cranio-sacraaltherapie is geschikt voor jong en oud. Het helpt bij een breed scala aan klachten, waaronder hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slaapstoornissen, stress en bekkenbodemklachten. Cranio-sacraaltherapie kan ook helpen bij het verlichten van spanning in het lichaam en het bevorderen van algehele gezondheid en welzijn.

Onze therapeuten staan voor je klaar!

Ben je benieuwd wat onze therapeuten voor jou kunnen betekenen? Bel ons gerust op 045 - 785 42 45, stuur ons een mail via info@fysioxperience.com of plan direct een afspraak via onze online planningstool!

Call Now Button