Wat is dry needling?

Dry needling is een techniek die een fysiotherapeut kan gebruiken voor de behandeling van spierknopen (triggerpoints). Bij dry needling worden doorgaans zeer dunne, massieve naalden gebruikt. Deze naalden worden rechtstreeks in triggerpoints geplaatst; dat zijn strakke knopen van spiervezels die pijn en dysfunctie kunnen veroorzaken. Triggerpoints zijn vaak pijnlijk bij aanraking en kunnen leiden tot pijn elders in het lichaam.

Voor wie?

Dry needling wordt gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder spierpijn, sportblessures en chronische pijnstoornissen. De behandeling is voornamelijk gericht op het verminderen van spierknopen en spierstijfheid. Bij het plaatsen van de naald komt er endorfine vrij en worden er lichaamseigen genezingsprocessen aangezet. Zo helpt het om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. Het wordt vaak in combinatie met andere interventies zoals actieve oefentherapie gebruikt.

Het effect

Sommigen voelen een onmiddellijke verlichting van pijn en spanning, terwijl anderen een lichte spiersamentrekking of twitching ervaren. Dit staat bekend als een 'twitch response' en kan een teken zijn dat het triggerpoint wordt behandeld. De nareactie van dry needling kan variëren van geen reactie tot 2 dagen een beursig of kneuzend gevoel.

Onze therapeuten staan voor je klaar!

Ben je benieuwd wat onze therapeuten voor jou kunnen betekenen omtrent dry needling? Bel ons gerust op 045 785 42 45, stuur ons een mail via info@fysioxperience.com of plan direct een afspraak via onze online planningstool!

Call Now Button