Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie heeft als doel om het lymfesysteem te stimuleren waarna verbeterde afvoer van vocht en pijnreductie optreedt. De oedeemfysiotherapeut gebruikt hiervoor lymfedraingage, fascietechnieken, lymfetaping en/of zwachtelen. Ook kan het soms nodig zijn om een therapeutische elastische kous aan te meten.

Voor wie?

Oedeemtherapie is geschikt voor iedereen die last heeft van (lymf)oedeem (zwelling) ten gevolge van een overbelast of niet-goed-functionerend lymfestelsel. Een operatie, bestraling bij kanker of hart- en vaatproblematiek liggen hier vaak aan ten grondslag. In dit geval kan er een vochtprobleem blijven bestaan door de verminderde afvoercapaciteit van het lymfestelsel; hierdoor blijft behandeling vaak nodig. Oedeemtherapie wordt vaak volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat als ik het huis niet uit kan?

Dat is geen probleem! Onze fysiotherapeuten leggen huisbezoeken af wanneer een bezoek aan de praktijk niet mogelijk, praktisch en/of gewenst is. Hiervoor kan simpelweg een verwijzing worden aangevraagd bij de huisarts.

Onze therapeuten staan voor je klaar!

Ben je benieuwd wat onze therapeuten voor jou kunnen betekenen omtrent revalidatie? Bel ons gerust op 045 - 785 42 45, stuur ons een mail via info@fysioxperience.com of plan direct een afspraak via onze online planningstool!

Call Now Button