Met welke klachten kun je bij mij terecht?
Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is:

  • Heb je moeite met inslapen, doorslapen, word je te vroeg wakker of combinaties hiervan?
  • Heb je slaapritmeproblemen, kun je moeilijk naar bed gaan of heb je behoefte aan lang uitslapen?
  • Slaap je te vaak, te lang of te kort?
  • Heb je last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren?

Slaapproblemen kunnen ook een onderliggende factor zijn bij verslavingsgevoeligheid, meer eten, dikker worden, angsten, depressie, verminderde weerstand, toename van pijnklachten, hoofdpijn, stress en ontstekingen.

Slapeloosheid heeft een grote gedragsmatige component, ik help mensen door middel van bewustwording en gedragsverandering. Wanneer je slecht slaapt of slaap tekort komt kun je hier last van hebben in je dagelijks functioneren.  Een slaapprobleem is een 24-uurs probleem. Slapeloosheid heeft gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Slaapproblemen worden behandeld als een onderdeel van je algemeen dagelijks functioneren en eventuele andere klachten die overdag een rol spelen. We werken samen aan de duur, de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. We doorbreken samen vicieuze cirkels waarin je terecht bent gekomen bij slaapproblemen. Hierdoor kan vaak medicatie overbodig worden!

Goed slapen kun je leren
Goed slapen leer ik je op verschillende manieren:  

  • Zelfredzaamheid middels ademhalings- en ontspanningsoefeningen om mentaal en fysiek tot rust te komen
  • Theoretisch door inzicht te geven in slaapgedrag, voeding en  lichaamsbeweging
  • Technisch met slaaprestrictie en stimulus-controle
  • Praktisch door zelfbewustzijn te verbeteren, je leert voelen, ontspannen en focussen en het hoofd uit te leren zetten
  • Door assertiviteitstraining en timemanagement
  • Cognitieve gedragstherapie door weer positief of neutraal te leren denken en handelen, door oplossingsgericht te zijn.

Slapen wordt weer vanzelfsprekend
Door bij mij te komen leren hoe slapen weer een vanzelfsprekendheid is zul je je weer fitter, uitgeruster, lekker in je vel voelen en dagelijks weer beter functioneren. Je hebt gewerkt aan een positieve gezondheid, zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid waarin het goed slapen een prominente rol heeft.

Ik vind het mooi om steeds te zien dat mensen soms na jaren slecht slapen weer heerlijk kunnen slapen en zich weer prima voelen. Ik word er blij van dat we dat samen kunnen realiseren.

Welke opleidingen zet ik in bij mijn behandelingen?
De slaapoefentherapie is een verdieping binnen het vak van de oefentherapie Cesar. Hiervoor heb ik de opleidingen bij Francis van Lanen gevolgd en ben ik aangesloten bij het netwerk Slaapoefentherapie.

2018: Slapen volwassenen
2021: Slapen kinderen/pubers
2021: Zwangerschap, baby en slaap.

Call Now Button