Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde tak van fysiotherapie die zich richt op de gezondheid en het welzijn van kinderen.

Onze kinderfysiotherapeut is speciaal opgeleid om de unieke behoeften van kinderen te begrijpen en te behandelen, van zuigelingen tot adolescenten. Of het nu gaat om motorische ontwikkelingsachterstanden, orthopedische aandoeningen, sportblessures of andere gezondheidsproblemen, wij zijn er om te helpen.
Lees ook ons uitgebreide blog over kinderfysiotherapie.

Voor wie?

We behandelen diverse motorische, ontwikkelings- en gezondheidsproblemen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Wij richten ons op het evalueren, diagnosticeren en behandelen van aandoeningen die van invloed zijn op de beweging en het functioneren van kinderen.

Babyleeftijd (0-2 jaar): We helpen bij motorische ontwikkelingsvertragingen, voorkeurshouding en schedelvervorming, spierproblemen, neurologische aandoeningen en prematuriteit. De behandelingen zijn afgestemd op individuele behoeften en omvatten oefeningen en betrokkenheid van de ouders.

Peuters en kleuters (2-4): We behandelen motorische ontwikkelingsvertragingen, coördinatieproblemen, chronische aandoeningen en spierzwakte. Het doel is om de motorische vaardigheden te verbeteren en peuters in staat te stellen alledaagse activiteiten zelfstandig uit te voeren.

Basisschoolleeftijd (4-12): Behandelingen omvatten het aanpakken van motorische ontwikkelingsproblemen, coördinatieproblemen, houdingsproblemen, sportblessures, orthopedische aandoeningen, ademhalingsproblemen, neurologische aandoeningen en overgewicht. Individuele behandelplannen worden opgesteld en kunnen samenwerking met andere zorgverleners inhouden.

Middelbare schoolleeftijd: We behandelen sportblessures, orthopedische problemen, groeigerelateerde aandoeningen, postoperatieve revalidatie, ademhalingsproblemen en revalidatie na letsel. Het doel is om herstel te bevorderen, pijn te verminderen en de normale functie te herstellen.

Sportblessures & orthopedische revalidatie: We behandelen sportgerelateerde blessures, postoperatieve revalidatie, groeigerelateerde blessures, verstuikingen, verrekkingen, gescheurde banden, stressfracturen, breukherstel, gewrichtsaandoeningen, gewrichtsproblemen, spierpijn en overbelasting. We werken samen met andere zorgverleners en maken gebruik van moderne apparatuur voor de behandeling.

Kinderfysiotherapie is afgestemd op de leeftijd en individuele behoeften van het kind en heeft als doel het bevorderen van motorische ontwikkeling, gezondheid en welzijn.

Onze therapeuten staan voor je klaar!

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, en wij zijn hier om je te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe kinderfysiotherapie jouw kind kan helpen om gezond en gelukkig op te groeien.

Bel ons gerust op 045 785 42 45, stuur ons een mail via info@fysioxperience.com of plan direct een afspraak via onze online planningstool!

Call Now Button