Osteopathie in Valkenburg

Vanaf 1 juli 2024 ben je van harte welkom bij osteopaat Eric Geuskens in onze praktijklocatie in Valkenburg. Naast fysiotherapeut is hij gediplomeerd en geregistreerd osteopaat en mag daarom de titel dragen D.O. (diplomated osteopath) – (M).R.O. (Member of the Registrated Osteopaths). Meerdere fysiotherapeuten binnen onze praktijk volgen momenteel de opleiding tot osteopaat, zoals Roy Pieper en Patrick Ronda.

Osteopathie is een holistische behandelmethode die zich richt op het herstellen van de balans en mobiliteit in het lichaam. Een osteopaat gebruikt zijn handen om subtiele en soms minder subtiele manipulaties uit te voeren op de spieren, gewrichten en bindweefsels. Door deze manipulaties worden blokkades opgeheven en de natuurlijke bewegingsvrijheid hersteld.

Osteopathie kan helpen bij verschillende klachten, zoals rug- en nekpijn, gewrichtsproblemen, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zelfs stressgerelateerde klachten. De behandelingen zijn vaak zacht en niet-invasief, wat ze geschikt maakt voor mensen van alle leeftijden, van baby’s tot ouderen.

Naast het behandelen van symptomen, richt een osteopaat zich op het vinden en aanpakken van de onderliggende oorzaken van je klachten. Dit kan betekenen dat hij niet alleen de plek van de pijn behandelt, maar ook andere delen van het lichaam die invloed kunnen hebben op de klacht. Hierdoor draagt osteopathie bij aan een algehele verbetering van je gezondheid en welzijn.

Een bezoek aan de osteopaat kan je helpen om beter in balans te komen, zowel fysiek als mentaal, en kan een waardevolle aanvulling zijn op andere vormen van gezondheidszorg.

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen?
Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Vaak wordt er slechts een deel van de behandeling vergoed. Benieuwd hoeveel jij vergoed krijgt? Bekijk het overzicht van 2024 (bron: Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO)). De tarieven voor osteopathieconsulten vind je op onze pagina met tarieven en vergoedingen.

Neem gerust vrijblijvend met ons contact op per telefoon (045 – 785 42 45), Whatsapp (06 – 51 97 85 96) of e-mail (info@fysioxperience.com).

Call Now Button